Banánovník Musa Tropicana
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Banánovník Musa Tropicana

Musa tropicana - Číslo tovaru 6601126
Obsah balenia:1 ks
Banánovník Musa Tropicana je odroda vyšľachtená pre bytové pestovanie ale môže sa letniť. Vyžaduje teplé, svetlé miesto s vysokou vlhkosťou vzduchu. V lete ju pravidelne zalejte, mesačne prihnojujte, v zime vyžaduje menej zálievky. V dospelosti môže dosiahnuť výšku aj 2 m. Rastlina na čistenie vzduchu.
9,80 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Výsadbová vzdialenosť (cm) 80 - 100
Výška dospelej rastliny 100-200 cm
STANOVISKO: svetlé, je vhodné sa vyhnúť priamemu poludňajšiemu slnku PÔDA: výživná, priepustná HNOJENIE: Od jari do jesene hnojte hnojivom pre izbové rastliny, dávkovanie podľa daného výrobku ZÁLIEVKA: Substrát udržujte mierne vlhký, neprelievajte ani nenechávajte szbstrát vyschnúť. Na dno kvetináča vložte drenáž. Banánovník potrebuje vysokú vzdušnú vlhkosť, vhodné je pravidelné rosenie. VÝŠKA: 1-2 metre LISTY: Veľké, kožovité listy vyrastajú priamo z kmeňa a majú sýto zelenú farbu. KVETY A PLODY: Jún – júl. Malé, žlté kvety s ružovými listeňmi. Z nich sa neskôr, asi 3-4 mesiace po odkvitnutí, vytvárajú plody, ktoré postupne dozrievajú. Kvitnú a plodia iba staršie rastliny, za optimálnych podmienok. Materská rastlina po odplodení odumiera. REZ: Nie je nutný, odstraňujte suché listy PREZIMOVANIE: Nie je mrazuvzdorný. Pestuje sa ako izbová rastlina s možnosťou letnenia. Teplota by sa mala pohybovať okolo 20 °C počas vegetačného obdobia, v zime by nemala klesnúť pod 15 °C. TIP: Z koreňového balu sa tvoria odnože, ktoré vo všeobecnosti môžete na rastline ponechať. Máte však tiež možnosť tieto odnože ostrým nožom oddeliť, a potom ich zasadiť do kvetináča s hlinou. Keď odrezávate odnož od pôvodnej rastliny, mala by už mať vytvorené korene. Nádobu s odnožou potom postavte na teplé miesto, najlepšie na teplý okenný parapet. Môže trvať nejaký čas, kým odnož porastie ďalej, ale v každom prípade sa bude ďalej vyvíjať.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené