Konstantinopolská dula v kontajneri
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Konstantinopolská dula v kontajneri

Cydonia oblonga 'Konstantinapoly' - Číslo tovaru 4428863
Obsah balenia:1 ks
Dula bola obľúbená a rozšírená takmer vo všetkých záhradách. Babičky využívali dule, pripomínajúce žlté jablká, v kuchyni aj v domácnosti. Plodom je žltá malvica s prenikavou vôňou, niekedy s výrazným rebrovaním a s plstnatou šupkou, ktorá po utretí zostane lesklá a niekedy mastná. Dužina je svetlo žltá, šťavnatá, jemná, aromatická. Plody sa zberajú v septembri až októbri. Možu sa konzumovať až po tepelnej úprave. Sú sladké a aromatické, vhodné na výrobu kompótov, marmelád, štiav a želé. Silne voňajúce plody môžete tiež vložiť medzi bielizeň, ktorú prevonia alebo len voľne rozložiť po byte, pre osvieženie vzduchu. Samoopelivá.
24,20 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 350
Doba dozrievania september začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
STANOVISKO: slnečné až polotienisté, teplé a svetlé PÔDA: priepustná, hlinitá, vlhká, mierne kyslá - je plytko koreniaca (korene ležia plytko pod povrchom pôdy- preto treba dávať pozor pri zemných prácach v okolí rastliny, aby sme korene nepoškodili) HNOJENIE: na jar jedenkrát pri kvitnutí a dohnojit jedenkrát pri tvorbe plodov. Hnojivom na ovocné dreviny - rastliny by nemali byť dlhú dobu bez zálievky VÝŠKA: asi 3 metre ŠÍRKA: je nutné počítať s asi 3-5 metrou priestoru RAST: Vzpriamený, pomerne bujný KVETY: v máji – ružovej farby, samoopelivá PLODY: od 3 roku, doba zrenia koniec októbra, plody sú jedlé iba po tepelnej úprave, je vhodná na pr´pravu šťavy ale je vynikajúca aj ako želé, po zbere necháme plody 1-2 týždne odležať, rozvinie sa tak ich aróma - v prípade že plody sú zamrznuté skorým nočným mrazom, necháme ich na strome rozmraziť, a potom plody spracujeme. REZ: príležitostne presvetliť, skrátiť dlhé bočné výhony a odstrániť suché výhonky - vykonávame vo februári / marci keď nemrzne. PREZIMOVANIE: mrazuvzdorná, ochrana nie je potrebná, ak dula rastie na chránenom stanovišti - pôdu pri koreňoch mulčujeme - pomáha to udržať vlhkosť v pôde a svojím rozpadom dodáva do pôdy živiny. EXTRA TIP: nikdy neskladujeme spoločne s jablkami či hruškami - jablká a hrušky prijímú aróma dule
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené