Muchovník Saskatoon
Muchovník Saskatoon
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Muchovník Saskatoon

Amelanchier alnifolia - Číslo tovaru 4401864
Obsah balenia:1 ks
Saskatoon je pôvodný kanadský druh muchovníka jelšolistého, ktorý sa pestuje pre svoje jedlé, chutné a zdravé plody. Plody sú bohaté na vitamíny, vlákniny a antioxidanty. Malé bobule vplývajú ako ozajstný zázrak na organizmus. Ideálne na prípravu džemu, nápojov a tiež na prípravu ovocných tort a koláčov. Sladké plody sú ľahko konzumovateľné. Skrášľuje bielymi kvetmi a žlto červenými jesennými farbami. Kvitne od mája do júna. Vyžaduje mierne kyslú a vlhkú pôdu, slnečné stanovište. Dozrieva od konca júna do júla.
17,30 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj, jún
Stanovisko polotieň, slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 150
Doba dozrievania jún začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 200-300 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Darí sa mu v každej záhradnej pôde, je vďačná za kyprú humóznu pôdu HNOJENIE: Všeobecne nie je potrebné VÝŚKA: 3 m aj viac ŠÍRKA: cca 1- 2 m RAST: vzpriamene rastúci ker LISTY: zelené, na jeseň sa sfarbia do oranžovej až červenej OPEĹOVAĆ: Nie je potrebný, je samoopelivý KVETY: biele, doba kvitnutia apríl máj, od druhého alebo tretieho roku pestovania PLODY: 12 až 15 mm veľké, oranžovo červenej až tmavo fialovej farby. Čerešňovomandlová aróma DOZRIEVANIE: Od konca júna do augusta VYUŽITIE: Čerstvo natrhané ideálna pochúťka. Vhodné na koláče aj ako sladký dezert. Na šťavy, muštu, vína, ako kompót v marináde alebo dresingu. REZ: Tzv. divoké výhonky môžete čas od času odstrániť. Na jar je - v závislosti na potrebe - možné ker trochu presvetliť. PREZIMOVANIE: Odolný proti mrazu, pôdu môžete pokryť lístím.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené