Skalnice mix Big Sam (3)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Skalnice mix Big Sam (3)

Sempervivum Big Sam - Číslo tovaru 1169808
Obsah balenia:3 ks
Tri veľkolepé sukulentné trvalky s farebnými listami v jednej zostave. Odolné voči suchu, vždyzelené, zimovzdorné. Počas leta sa objavujú hviezdicovité kvety s ružovým vyfarbením. Po odkvitnutí materská ružica odumiera, ale neustále sa tvoria nové. Zostava obsahuje 3 kultivary. •CARMEN• veľké otvorené ružice smaragdovo zelených listov s červenými špičkami. •RED BEAUTY• veľké otvorené ružice šedo - zelených listov s červenými špičkami. Postupne sa červená farba rozlieva po celej rastline a tvorí veľmi zaujímavý kontrast. •RUBY HEARTS• stredne veľké ružice s ostro rezanými špičkami Listy sú pri báze ružovej až červenej, špičky listov sú modrozelené. Farba sa mení podľa ročného obdobia, v zime je výraznejšia.
11,10 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
V kontajneri áno
Vždyzelené áno
Ružice skalníc sú obľúbenou dekoráciou záhradných skaliek a múrikov, vyniknú však aj v rôznych keramických či sklenených nádobách. Pestovať je ich možné vonku, ale aj v interiéri. Skalnice sú veľmi nenáročné trvalky. Zachytávajú sa korene v škárach múrov, medzi kameňmi či doskami. STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. PÔDA: Priepustná, ľahká, nesmie sa v nej držať voda, pretože by uhnili korene rastlín. Dobre rastie aj v pôde s nižším obsahom živín. HNOJENIE: Nie je nutné. ZÁLIEVKA: Kvôli ich silným dužinatým listom je nutná len mierna zálievka. VÝŠKA: Asi 10 cm (v čase kvitnutia okolo 20 cm). KVITNUTIE: Júl KVETY: Kvetné stvoly vyrastajú z jednotlivých ružíc. Jednotlivé kvety sú drobné, hviezdicovité. Ružica po odkvitnutí odumiera. Jej miesto však zaplnia dcérske ružice, ktoré vyrástli ako odnože z materskej ružice. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorné.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené