Orlíček fialovomodrý (3)
Orlíček fialovomodrý (3)
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Orlíček fialovomodrý (3)

Aquilegia caerulea Earlybird™ Purple Blue - Číslo tovaru 1104398
Obsah balenia:3 ks
Je obľúbenou trvalkou s naozaj nádherným fialovomodrým kvetom. Rastlina kvitne od mája do júla. Orlíčku sa najlepšie darí na slnečnom stanovisku. Vyhovuje im bežná záhradná, dobre priepustná zemina, s dostatkom živín. Zálievka by mala byť bohatá a pravidelná aby sa pôda udržovala neustále vlhká. Vynikne pekne ako v trvalkových záhonoch, tak aj v skalkách.
9,95 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj, jún, júl
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30
Farba modrá (fialová)
Výška dospelej rastliny 30-40 cm
STANOVISKO: Slnečné a polotieň. PÔDA: Výživná, priepustná, mierne vlhká pôda ZÁLIEVKA: Orlíček má vysokú potrebu vody, preto je potrebné pri suchu dávať pozor na dostatočnú zálievku VÝŠKA: 60 - 80 cm KVETY: Máj – jún. Veselé, pestré zvončeky, často dvojfarebné, strihaním odkvitnutých častí a hnojením sa môže na jeseň ukázať druhá tvorba kvetov. Zo zrelých semenníkov sa v lete samovoľne vystreľujú všetkými smermi jemné semienká. Kto si chce, ale udržať pravosť odrody a pôvodnú farbu kvetov musí odkvitnuté semenníky odstraňovať, lebo orlíček sa pomerne ľahko kríži. LISTY: Šedozelené, podobné papradiu REZ: Stonky po odkvitnutí odstrihnúť PREZIMOVANIE: zimovzdorný
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené