Mučenka belasá
Mučenka belasá
Mučenka belasá
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Mučenka belasá

Passiflora coerulea - Číslo tovaru 4435098
Obsah balenia:1 ks
Očarujúca popínavá rastlina s prekrásnymi kvetmi a jedlými, sladko-kyslými plodmi. Zimovzdorná rastlina do -10 °C, môže sa vysadiť aj do záhrady, ale vyžaduje ochranu pred mrazmi. Každý rok znova vyženie. Ak nevieme zabezpečiť ochranu pred mrazmi, môže sa prezimovať na chránenom mieste bez mrazov. Vyžaduje slnečné stanovisko. Dodávame v 14 cm črepníku. Veľkosť pri dodaní cca. 50 cm.
29,81 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia jún, júl, august, september
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
Doba dozrievania september začiatok
Farba modrá (fialová)
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
STANOVISKO: slnečné a svetlé. PÔDA: Priepustná a humózna. HNOJENIE: Raz týždenne hnojivom na kvitnúce rastliny (nie hneď pri výsadbe alebo bezprostredne po nej). ZÁLIEVKA: Pôdu udržiavať vo vegetačnom období vlhkú, ale nepremokriť. V zime vyžaduje minimálne zálievku, inak nekvitne. Má rada rosenie, v suchom prostredí opadávajú kvety. VÝŠKA: Môže dorásť až niekoľko metrov. RAST: Popínavá rastlina, je potrebná opora (napr. kruh z drôtu). KVETY: Kvitne najskôr za dva roky po výsadbe. Vonkajšie listene a korunné listy sú zeleno-biele, nad nimi je "veniec" nitkovitých bŕv od tmavo fialovej cez bielu až po modrú farbu. "Veniec" obklopuje päť tyčiniek a tri blizny. KVITNUTIE: Jún až september. PLODY: Sladko-kyslé, žlto-oranžové plody, ktoré dozrievajú na jeseň. REZ: Na jeseň alebo na jar sa skracuje približne na 5 očiek. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná maximálne do -15 °C. Pri vonkajšej výsadbe (v miernejších oblastiach) je nutné dobre zakryť mulčom alebo slamou! Často sa pestuje ako izbová rastlina. Od jari do jesene sa môže umiestniť vonku na slnečnom až polotienistom mieste. Odporúčame prezimovať v byte v chladnejšej (okolo 15 stupňov) a svetlej miestnosti.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené