Zimovec včasný
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Zimovec včasný

Chimonanthus praecox - Číslo tovaru 3301723
Obsah balenia:1 ks
Táto dosiaľ menej známa rastlina prináša svoje zvončekovité kvety ponášajúce sa na orchideu od decembra do marca! Kvety sa krásne vynímajú aj vo váze a naplnia izbu omamnou vôňou vanilky. Mrazuvzdorná do -15 stupňov.
30,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 150
Voňavé áno
Farba žltá (oranžová)
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 250 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, teplé a chránené. PÔDA: Priepustná, bohatá na živiny. Zimovec je pH tolerantný. HNOJENIE: Primerane univerzálnym tekutým hnojivom. ZÁLIEVKA: Citlivý na sucho a preto je potrebné v horúcich dňoch pravidelná zálievka. VÝŠKA: do 2,5 m RAST: Rozložitý, šírka asi 1,5 m. KVETY: Žlté, zvonkovité kvety s tmavým stredom, vanilkovou vôňou KVITNUTIE: Od decembra do marca na dvojročných neolistených výhonkoch. PLODY: V tvare džbánu, v našich podmienkach dozrejú len v lete ak je veľmi teplé počasie. REZ: Hneď po odkvitnutí zrezať popr. presvetliť. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný do -15 °C, mráz poškodí zvyčajne iba kvety.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené