Ginkgo Biloba (1)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Ginkgo Biloba (1)

Ginkgo biloba - Číslo tovaru 3324254
Obsah balenia:1 ks
Ginko je vlastne živou fosíliou – podľa vedeckých odhadov vznikol tento druh pred 250 – 300 miliónmi rokmi. Charakteristické listy ginka sú v lete silnozelené a na jeseň zlatožlté. V mnohých kultúrach je ginko symbolom dlhého života, plodnosti a nepremožiteľnosti. Kvôli svojej mystičnosti a životnej sile sa sadí aj pri špeciálnych príležitostiach, ako je narodenie dieťaťa alebo svadba. Patrí medzi najčastejšie a najpodrobnejšie skúmané liečivé rastliny. Výťažky a prípravky z ginka patria medzi najznámejšie a najpopulárnejšie výživové doplnky. Použitie v európskom ľudovom liečiteľstve: podpora funkcie krvného obehu a mozgu. Pomáha v prípade slabšej pamäti, problémov so sústredením, hučania v ušiach, studených končatín. V nádobe sa hodí ako izbová alebo balkónová rastlina, alebo sa na jar či na jeseň môže vysadiť do záhrady. Nenáročná starostlivosť, nemá zvláštne nároky na pôdu. Zimovzdorná. Uprednostňuje slnečné až polotienisté stanovisko. Dodávame silné rastliny.
11,20 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 400
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 400-500 cm
Jesenná farba lístia áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Relatívne nenáročná, vhodná je kvalitná priepustná záhradná zemina. LISTY: Listy sú na jar až do leta žiarivo zelené a na jeseň sa sfarbia do zlatožlta. Sú tuhé, vejárovité. V novembri opadávajú. Konáre nemajú žiadny liečebný účinok. RAST: Rastie veľmi pomaly, ročne zhruba o 30 – 40 cm, vysádza sa ako solitér. POTREBA MIESTA: Asi 4 metre, pre dospelú rastlinu VÝŠKA: Veľkosť pri dodaní asi 15 - 30 cm VYUŽITIE: Ginkgo je veľmi účinný pri liečbe pľúcnych chorôb, zápalu priedušiek, pri kašli so zvýšenou tvorbou hlienu, astmy. V Japonsku sa semená používajú k posilneniu žalúdočnej činnosti. S prípravkami z ginkga sa môžu liečiť bakteriálne infekcie a mykózy. Účinné látky, ktoré sú obsiahnuté v ginkgu podporujú cirkuláciu krvi, a s tým ovplyvňujú činnosť mozgu. Určitú úľavu pri jeho užívaní môžu pocítiť aj ľudia trpiaci Alzheimerovou chorobou. Oprané listy, konzervované v alkohole, sa používajú na liečbu kŕčových žíl a popálenín. Pre všetky tieto vlastnosti býva ginkgo označovaný ako „strom života”. Prípravky z gingka sa nesmú užívať v nadmernom množstve, môžu vyvolať nežiadúce účinky, ako vracanie, bolesti hlavy, hnačku a podráždenie pokožky. V alternatívnom lekárstve sa gingko používa sušený, ako sirup, prášok alebo v tabletkách. REZ: Doporučuje sa presvetlovať a podľa potreby spraviť tvarovací rez. PREZIMOVANIE: Zimovzdorný, mladé rastliny zakryť čečinou.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené