Čajovník čínský
Čajovník čínský
Čajovník čínský
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Čajovník čínský

Camellia sinensis - Číslo tovaru 6636385
Obsah balenia:1 ks
Stálozelená rastlina čajovníka potrebuje veľký kvetináč a svetlé, teplé stanovisko s dostatočnou vlhkosťou. Pomaly rastúcu rastlinu zdobia od októbra do februára svetlo žlté, výrazne voniace kvety. Po celý rok môžete otrhávať mladé, lesklé listy a pripraviť si pravý zelený čaj. Osviežujúci zdravý nápoj. Bohatý na zinok, vitamín C a antioxidanty. Dodávame silné rastliny v 12 cm črepníku.
28,40 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Voňavé áno
Výška dospelej rastliny 100 cm
STANOVISKO: Svetlé, teplé, chránené s vysokou vlhkosťou vzduchu PÔDA: Hlinito-piesočná s prídavkom rašeliny, priepustná HNOJENIE: Behom vegetácie každé 2 – 3 týždne hnojivom pre kyslomilné rastliny (napr. hnojivo na čučoriedky, azalky, rododendrony). ZÁLIEVKA: zalievať len mierne, sucho znáša rastlina lepšie ako premokrenie. Nepoužívať vápenatú vodu. KVETY: Svetložlté, voňavé. Kvety opeľujú hlavne včely. V bytových podmienkach je opelenie nutné vykonať vatou alebo štetcom. KVITNUTIE: Máj až september – v našich podmienkach až po niekoľkých rokoch REZ: Rastlina rastie pomaly, preto je nutný iba malý tvarovací rez. Rez vykonajte po odkvitnutí. TIP: Pre pravidelný zber lístia a príjemnú vôňu kvetov, odporúčame behom letných mesiacoch premiestniť na vonkajšie stanovisko a behom zimných mesiacoch pestovať v izbových podmienkach. Mierne zalievať. Zber listov sa odporúča až po troch rokoch, keď je rastlina už rozvetvená. Zbierajú sa 3 vrcholové lístočky na jednotlivých výhonkoch. Z listov je možné uvariť čaj alebo ich nechať usušiť.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené