Palmička nízka, Vesuvio
Palmička nízka, Vesuvio
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Palmička nízka, Vesuvio

Chamaerops Humilis Compacta - Číslo tovaru 6692750
Obsah balenia:1 ks
Kompaktná, vždyzelená trpasličia palma so striebristo-modro-zelenými, hlboko štiepanými listami. Vo veľmi chladných zimných obdobiach si vyžaduje určitú ochranu pred mrazom. Rast je pomalý, preferuje slnečné stanovište a ľahký, priepustný substrát. Počas leta vyžaduje bohatú zálievku a pravidelné prihnojovanie, na zimu je nutné zálievku obmedziť. Odporúčame pestovať ako prenosnú rastlinu v nádobe. Napriek tomu, že je uvádzaná mrazuvzdornosť -10 až -14 stupňov je rastlina náchylná na vlhkosť a často dôjde k vyhnívaniu stredu rastliny.
37,30 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia apríl, máj, jún
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
STANOVISKO: Veľmi svetlé, slnečné a suché. PÔDA: Priepustný substrát, najlepšie špeciálny substrát pre palmy. HNOJENIE: Od apríla do septembra každých 14 dní – Duostar 2000 ZÁLIEVKA: Zalievať až vtedy keď vrchná pôda vyschne. Je nutné zamedziť premokreniu. POTREBA MIESTA: cca 50 – 80 cm. RAST: Pomaly rastúca, vejárovitá palma. LISTY: Modrozelené, vejárovité, čím viac slnka, tým charakteristickejšie je sfarbenie. REZ: Špičky nikdy nerezať. Hnedé listy odstraňujeme až vtedy, keď sú úplne suché. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná maximálne do - 10 °C. V zime treba chrániť. Koreňový priestor zakryjeme slamou alebo jedľovou čečinou. Pri dlhotrvajúcich mrazoch by sa mala chrániť celá rastlina - obaliť jutovým vrecom alebo rákosovou rohožou. Rastlinu v nádobe umiestniť na chránené miesto na balkóne alebo na terase pri stene na podložku a dobre obaliť hlavne nádobu. V našich podmienkach sa odporúča pestovať palmu v prenosnej nádobe. Prezimovať v chladnej a svetlej miestnosti s miernou zálievkou, aby nedošlo k hnitiu koreňov!
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené