Šampiňóny hnedé
Šampiňóny hnedé
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Šampiňóny hnedé

Agaricus disporus - Číslo tovaru 7700339
Obsah balenia:1 ks
Jeden z najchutnejších druhov šampiňónov. Pestujú sa podobne ako šampiňóny biele. Odteraz môžete oberať šampiňóny bezstarostne už aj vo vašom byte alebo v pivnici. Zber už po 20 – 30 dňoch. Podrobný návod nájdete v balení (substrát + kompost). Hmotnosť cca. 4 kg.
12,40 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko tieň
Substrát roztrúste v krabici s pôdou. Potom priloženou krycou pôdou substrát zakryte – krycia vrstva by mala byť asi 3 cm vysoká. (hrsť krycej hliny si ponechajte pre prípadné neskoršie použitie) Pôdu dobre navlhčite (kropítkom alebo rozprašovačom). Avšak POZOR: pôda nesmie byť až príliš mokrá. Takto pripravenú zmes zakryte priloženým vekom a krabicu udržujte pri teplote +20 až +25 °C. POZOR: Podhubie nesmie vystúpiť na povrch pôdy (pôda zbelie). V takom prípade postavte krabicu na chladné miesto a ponechanou krycou hlinou opäť zakryte. Asi po 8-12 dňoch veko odstráňte a kultúru postavte napríklad do pivnice a udržujte ju pri teplote +13 až +18 °C ďalších cca. 20-30 dní. Denne kontrolujte vlhkosť, dobré vetranie a stav teploty – dodržanie týchto faktorov je predpokladom pre vysokú úrodnosť. POZOR: pokiaľ bude krycia pôda príliš mokrá alebo naopak príliš suchá, môžu huby odumrieť, lebo nebudú mať dostatok kyslíka. Zber: Prvé huby sa objavia po cca. 20-30 dňoch. Hríby je možné oberať vo viacerých vlnách so 7-14 dňovými pauzami. Najneskôr po 16 týždňoch je kultúra vyčerpaná.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené