Banánovník Musa
Banánovník Musa
Banánovník Musa
Banánovník Musa
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Banánovník Musa

Musa basjoo 'Sakalinensis' - Číslo tovaru 1147379
Obsah balenia:1 ks
Tento senzačný druh je mrazuvzdorný až do -10°C! Cez zimu zmrzne až k pôde, ale podzemná časť pri správnom zakrytí na jar znovu vyklíči. Zakvitnú až viacročné rastliny. Kvety sú oranžové, plody dozrievajúce koncom leta chutné. Čím slnečnejšie stanovisko, tým väčšia šanca na dozretie plodov. Rýchle rastúca dekoratívna rastlina, dorastie až do výšky 3,5 m.
13,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 150
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 350 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, pokiaľ možno chránené pred vetrom PÔDA: hlinitá a bohatá na živiny HNOJENIE: komplexným hnojivom (tekuté alebo vo vode rozpustný prášok s vyšším obsahom draslíka a dusíka) od apríla do septembra každých 10 – 14 dní ZÁLIEVKA: pôda by nemala byť príliš vlhká – dlhotrvajúca veľká vlhkosť pôdy môže mať za následok hnitie banánovníka. Banánovník potrebuje vysokú vzdušnú vlhkosť a teplotu od 20 do 25 °C a chránené miesto – neznáša prievan. V prípade nižšej vlhkosti vzduchu je treba pravidelné rosenie listov. Rastlina vyžaduje častú, ale opatrnú zálievku. Je citlivá na preliatie (stačí len raz preliať). Dôsledkom toho uhynú korene a hnednú listy a následkom môže uhynúť celá rastlina. Naopak nedostatok vody sa prejaví vyblednutím listov. Banánovník treba zvlášť v teplých mesiacoch viac zalievať (častejšie a menej vody, aby sa nepremokril). VÝŠKA: 3 metre a viac, záleží na stanovisku a starostlivosti – dosahuje konečnú veľkosť každý rok z nového výhonku. RAST: trvalka LISTY: podlhovasté, zelené listové čepele dlhé cca 1 meter KVITNUTIE: august – september, bledožlté kvety, prvé kvety sa objavujú po cca 4 až 6 rokoch PLODY: ak chcete dosiahnúť tvorby plodov resp. ich dozreniu, mali by ste rastlinu na konci jesene presťahovať do tepla – trvalka je síce mrazuvzdorná (do –10°C), plody však potrebujú k dozreniu teplo. REZ: stačí ostrihávať hnedé listy PREZIMOVANIE: Zimovzdorný do –10°C. Banánovník, rovnako ako ostatné trvalky sa uchyluje do „zimného spánku”. Pri teplotách pod 0°C listy zvädnú a hnednú. Omrznuté listy môžete odstrániť. Na jar (zhruba od polovice mája) začne banánovník z koreňov znova rašiť. Podľa polohy rastliny pokryte pôdu v okruhu 1 metra asi 20 – 30 cm tlstou vrstvou lístia. Túto ochrannú vrstvu odstráňte až v máji.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené