Proso prútnaté
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Proso prútnaté

Panicum virgatum Shenandoah - Číslo tovaru 1170066
Obsah balenia:3 ks
Vzpriamene rastúca okrasná tráva. Tvorí pekný, kompaktný trs hustých, dlhých listov sviežej zelenej farby. Dorastá do výšky okolo 1 m. V priebehu leta sa konce listov sfarbujú do vínovo červenej farby. Na jeseň sú hnedočervené až purpurové. Kvitne od júla jemnými, nenápadnými latami hnedočervenej farby. Kvety je možné sušiť a využiť do väzieb. Vynikne ako solitér aj v skupinovej výsadbe s trvalkami alebo inými druhmi okrasných tráv. Vysádzajte na slnečné až polotienisté stanovište do výživnej, priepustnej, mierne vlhkej pôdy. Na zimu rastlinu zviažte do snopu a zakryte čečinou. Na jar potom staré, suché listy zrežte nad zemou.
13,80 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia júl, august, september
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 100 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. Svetlé, na tmavom stanovisku sa nebudú prefarbovať listy a rastlina bude menej kvitnúť. PÔDA: Výživná, priepustná, mierne vlhká, záhradná zemina. HNOJENIE: Na jar hnojivom na trvalky. RAST: Kompaktný, tvorí hustý trs. VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: Podľa potrebnej hustoty výsadby, cca 30 - 50 cm. Vysadzuje sa skôr ako solitér. VÝŠKA: Cca 1 meter LISTY A KVETY: Listy sú úzke, trávovité svieže zelenej farby. Od júna sa konce listov sfarbujú do vínovo červenej farby. Na jeseň sú hnedočervené až purpurové. Kvitne od júla jemnými, nenápadnými latami hnedočervenej farby. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorné. Nadzemná časť na zimu usychá. Listy zviažte do snopu, prihrňte vrstvou lístia a zakryte čečinou. Na jar krytie odstráňte a rastlinu zrežte.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené