Tuja západná Smaragd (1)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Tuja západná Smaragd (1)

Thuja occidentalis 'Smaragd' - Číslo tovaru 3361258
Obsah balenia:1 ks
Aj bez prerezávania vytvára krásny stĺpovitý, mierne kužeľovitý tvar. Vynikajúca vždyzelená rastlina na živý plot. Vysádzajte vo vzdialenosti 30-40 cm. Mladá kontajnerová rastlina.
12,40 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, pokiaľ možno chránené pred zimou a vysušujúcim vetrom. PÔDA: Hlboká, vlhká, priepustná, piesočnato-hlinitá, bohatá na živiny, vápenitá. HNOJENIE: 1x ročne na jar hnojivom na živé ploty. Prvé hnojenie až keď sú rastliny povyrastú. VÝŠKA: Kužeľovitý rast, 4 - 6 m, šírka môže byť upravená rezom - až rastliny dostatočne zakorenia, asi 2. - 3. rokom, narastá od 20 - 40 cm. Výšku môžeme regulovať podľa vlastných požiadaviek. ŠÍRKA: 1 m – 1,8 m, možno upraviť rezom na 60 – 70 cm. POTREBA MIESTA: Pre živé ploty 30 – 40 cm. IHLIČIE: Mäkké, husté, machovo zelené s neutrálnou vôňou, celoročne rovnako sfarbené. REZ: Jún – júl, využijeme krátkeho vegetačného pokoja, nestrihať staré drevo! Malo by sa strihať do kužeľovitého tvaru, hore užšie, dole širšie, len vtedy bude dostatok svetla aj na spodné dlhé vetvy. PREZIMOVANIE. Mrazuvzdorná rastlina, ihličie trochu stmavne, pôdu okolo rastliny mulčujeme.
Naposledy zobrazené