Topinambur (10 hľúz)
Topinambur (10 hľúz)
Topinambur (10 hľúz)
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Topinambur (10 hľúz)

Helianthus tuberosus - Číslo tovaru 6666137
Obsah balenia:10 ks
Mnoho z toho, čo jeme, priaznivo pôsobí na naše zdravie. Židovské zemiaky - Topinambur sú chutné a zdravé. Majú vysoký obsah inulínu (až 16 %). Inulín je pomocou kyselín a enzýmov štiepený do formy cukrov, ktorá je prijateľná pre diabetikov. Okrem toho obsahuje topinambur dôležité minerálne látky a prírodné látky znižujúce chuť do jedla. Je vhodný do šalátov, polievok a nákypov, ktorým prepožičiava jemnú orieškovú arómu. Úroda: na 1 rastlinu asi 2 až 3,5 kg hľúz. Dorastá do výšky až 3,5 m. Hľuzy sú mrazuvzdorné. Kvety podobné slnečniciam.
11,40 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko tieň, polotieň, slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 50 cm
STANOVISKO: Nevyžaduje žiadne zvláštne nároky. PÔDA: Stačí dobrá záhradná pôda. HĹBKA VÝSADBY: Asi 10 cm. VZDIALENOSŤ VÝSADBY: 30 – 35 cm. VZDIALENOSŤ RADOV: Asi 75 cm. Rastlina Topinamburu musí byť dobre zahrnutá pôdou, ak je potrebné treba znovu prihrnúť pôdu, aby raslina mala stabilitu. HNOJENIE: Raz – dvakrát, 20 g viaczložkového hnojiva (obsypať okolo rastliny). RAST: Hustý, výška do 3,5 m. KVETY: Podobné slnečnici. KVITNUTIE: Od augusta do jesene. PLODY: Hľuzy podobné zemiakom s jemne orieškovou arómou (vhodné aj pre diabetikov). Hľuzy sú mrazuvzdorné. ZBER: Je možný od jesene do jari. EXTRA: Topinambur, varený vo vode s citrónom, si zachováva bielu dužinu.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené