Hliva ustricovitá pre záhradnú kultiváciu
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Hliva ustricovitá pre záhradnú kultiváciu

Číslo tovaru 7700491
Obsah balenia:1 ks
Chutné hríby dorastajúce často až do veľkosti dlane sú použiteľné bez zvyškov. Našou novou metódou môžete teraz bez problémov pestovať mäkkú, pikantne-aromatickú hlivu aj v záhradnej pôde.
16,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

OBSAH BALENIA: asi 1,8 kg kultivačného materiálu (slamené pagáčiky), podhubie hlivy, návod na pestovanie Najvhodnejšie obdobie pre výsadbu od skorej jari (min. 10°C) až do neskorej jesene. 1. KROK: Vysypte slamené pagáčiky do veľkej nádoby (min. 40 l), a zalejte 4 l vlažnej (asi 35°C) vody. Pokiaľ je teplota vyššia, počkajte až slamené pagáčiky vychladnú. Vysoká teplota by mohla poškodiť podhubie. Slamené pagáčiky strojnásobia svoj objem. Občas premiešajte, aby slama bola všade vlhká, nesmú zostať suché miesta. 2. KROK: Podhubia sa dotýkajte vždy opatrne, s čistými rukami! Vlákno hlivy (biely povlak) sa totiž ľahko poškodí a neregeneruje sa. Opatrne rozmrvte spóry pretkané hubovými vláknami, potom ich nasypte na povrch rozmočenej slamy. Slamu dobre premiešajte s podhubím, aby sa podhubie rozdelilo v slame rovnomerne. 3. KROK: V tienistom rohu záhrady vykopte jamu veľkosti 50 x 40 x 40 cm. Do takto pripravenej jamy nasypte zmiešanú slamu s podhubím. Vrstva by mala končiť 10 cm pod okrajom jamy. Na povrch slamy nasypte 1 cm vysokú vrstvu bežbej záhradnej pôdy, ktorá nám pomôže vytvoriť vhodnú mikroklímu pre rast a zabrání vyschnutiu. 4. KROK: Za bežného počasia nevyžaduje hliva príliš starostlivosti, bežný dážď poskytne dostatok vlahy. Pri dlhšom období sucha, zalejte okolie jamy 1 litrom vody za dva týždne. Vývoj podhubia a rast hlivy trvá 4-7 týždňov (v závislosti od počasia). Behom tejto doby môžete pozorovať postupné prerastanie podhubia cez slamu, ktorá tvorí biely povlak. Prvá úroda dozrieva za 1-2 mesiace. Huby rastú vo vlnách. ZBER HLIVY: Keď huby dosiahnu požadovanú veľkosť, môžete ich pozberať. Hliva je najchutnejšia vtedy, keď sa okraj jej klobúka trochu ohne. Klobúk prezrelej hlivy sa vyrovná, sfarbí, zvlní a huba rozsype spóry (v okolí je pozorovateľný biely povlak). Huby (celý zväzok) vykrúcajte opatrne z povrchu pôdy, aby sa s hlúbikom nevytrhlo príliš veľa slamy. Hliva sa môže zberať vo viacerých vlnách; úroda prvých dvoch vĺn činí 85% celkového množstva. Jednotlivé vlny nasledujú s rozdielom 2 - 5 týždňov (v závislosti od počasia, ročného obdobia). Čím je počasie chladnejšie, tým tmavšie sú klobúky húb. Vyčerpanie záhona naznačuje zhnednutie, sčernenie, spľasnutie slamy. K tomu spravidla dôjde na konci daného ročného obdobia. POZOR! Nenechávajte prezrelé huby, resp. zvyšky, hlúbiky na pôde – vytvoríte tým ideálne prostredie pre choroby húb! Môže sa stať, že sa hubový záhon musí chrániť proti slimákom, hlodavcom, malému škodlivému hmyzu, ktoré by mohli nahlodať klobúky húb. Najlepšia ochrana je obklopenie záhona sieťou proti hmyzu alebo inou sieťou, ale dbajte na to, aby sa nezabránili prístupu svetla, dažďa a vzduchu! Pestovanie hlivy v záhrade závisí do veľkej miery od počasia daného obdobia. Počasie má veľký vplyv na množstvo úrody. Extrémne počasie môže zapríčiniť minimálne množstvo úrody.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené