Obor z Ceglédu marhuľa s voľným koreňom
Obor z Ceglédu marhuľa s voľným koreňom
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Obor z Ceglédu marhuľa s voľným koreňom

Prunus arm 'Ceglédi óriás' - Číslo tovaru 4481251
Obsah balenia:1 ks
Veľmi úrodná marhuľa dozrievajúca začiatkom až v polovici júla. Mimoriadne veľké, chutné plody so šťavnatou, zlatožltou dužinou. Opeľuje: maďarská marhuľa „Gönci“.
13,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Október stred - Apríl koniec

Už prijímame objednávky!

Stanovisko polotieň, slnečné
Doba výsadby Október stred - Apríl koniec
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300
Doba dozrievania júl začiatok
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
STANOVISKO: Slnečné miesto, chránené proti vetru. Teplé, neskoré jarné mrazíky by mohli poškodiť kvety. PÔDA: Humózna, priepustná, s obsahom ílu a bohatá na živiny – marhule majú vysokú spotrebu živin. V období pred tvorbou plodou /3 týždne/ nesmie tento strom, aj keď len dočasne, vyschnúť. Nedostatok vody by mal za následok malé alebo nezrelé plody. Pri veľkých horúčavách rastlinu chránime mulčovacou vrstvou pred vyschnutím a takto udržujeme pôdu vlhkú. Mokrá a studená pôda nie je vhodná. VÝŠKA: zhruba 3 metre POTREBA MIESTA: 3 - 4 metre RAST: Kompaktný KVITNUTIE: Marec, prvé kvety, prípadne plody od 2. – 3. roku. Nie je samosprašná. PLODY: Začiatok júla. Plody sú veľké, so zlatožltou dužinou. HNOJENIE: Na konci jesene hnojenie zmesou kompostu, hnoja alebo rohovej múčky. V júni behom tvorby plodov prihnojenie krátkodobým hnojivom a pravidelná dostatočná zálievka. REZ: Po zbere odstráňte choré a mŕtve konáre. Všeobecne nie je, skracovanie alebo formovanie je potrebné. PREZIMOVANIE: Zimovzdorné, marhule sú vhodné na pestovanie v miernejších polohách. Oblasť koreňov mulčovať alebo zakryť smrekovou čečinou. POZNÁMKA: Na začiatku pestovania pripevnite ku kmeni oporný kôl, a necháme tak dlho, pokiaľ rastlina nevytvorí dostatočne silný kmeń (môže to trvať aj niekoľko rokov). Vhodná je širšia lata umiestnená ku kmeni z južnej strany, aby nedošlo k praskaniu kmeňa vplyvom jarných nočných mrazov v kontraste s prudkým slnečným svitom behom dňa.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené