Dunav hrozno
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Dunav hrozno

Vitis vinifera 'Dunav' - Číslo tovaru 4415396
Obsah balenia:1 ks
Nenáročné, mrazuodolné stolové hrozno dozrievajúce začiatkom septembra. Veľké, plné strapce, fialovočervené, veľké, chrumkavé bobule s tenkou šupkou.
13,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Výsadbová vzdialenosť (cm) 100
Doba dozrievania september stred
STANOVISKO: Južná – juhozápadná strana, pokiaľ možno chránené a teplé. PÔDA: Hlboká, obsahujúca vápnik a priepustná. VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: Od rastliny k rastline 1,5 m. Pri pestovaní skracujeme výhonky na 3 púčiky, v priebehu leta z nich vznikajú ďalšie výhonky, tie vyväzujeme. Tvoria sa bočné výhonky, tieto výhonky sú plodiace – plody (hrozná) sa tvoria len na týchto mladých výhonkoch, ktoré rastú z dvojročného dreva. PESTOVANIE: Rastliny sadíme v mierne šikmej polohe do výsadbovej jamy. Korene by sa mali nachádzať zhruba 20 cm od steny/pergoly. HNOJENIE: Pri dobrej pôde každé 2 roky organickým viaczložkovým hnojivom. ZBER: August/september REZ: 1. rok sa nemusí strihať 1. zimu (koniec decembra /začiatek januára) skrátime výhonky tak, aby na každom výhonku zostali aspoň 3 očká 2. rok vyraší hrozno zo všetkých očiek, výhonky v júli vyväzujeme k opore 2. zimu hlavný kmeň skrátime asi na 75 cm a výhonky zhruba na polovicu. PREZIMOVANIE: Chrániť miesto štepenia a korene zakryť čečinou.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené