Citrusový kaviár
Citrusový kaviár
Citrusový kaviár
Citrusový kaviár
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Citrusový kaviár

Microcitrus australasica - Číslo tovaru 4435150
Obsah balenia:1 ks
Túto rastlinu charakterizujú drobné, vždyzelené listy a stovky farebných plodov. Nie je náročná na starostlivosť. 8 cm dlhé plody menia svoju farbu podľa miery zrelosti. Ak sú plody zrelé, dužina svojím vzhľadom pripomína kaviár. Jedlám dodá výbornú citrónovú vôňu. Pestuje sa ako prenosná rastlina v nádobe. Zazimujte na chránenom mieste bez mrazov.
39,20 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Doba dozrievania júl stred
Rezané kvety áno
Výška dospelej rastliny 150 cm
STANOVISKO: Slnečné a chránené. PÔDA: mierne kyslá (hodnota pH od 5,5 do 6) HNOJENIE: Od mája do augusta hnojivom na citrusy, dávkovanie podľa návodu. ZÁLIEVKA: Rovnomerná, najlepšie dažďovou vodou. V miske pod kvetináčom by nemala zostávať voda, hrozí hnitie koreňov. Citrusový kaviár je pomerne odolný a dobre znesie aj suchší vzduch. LISTY: Žlté listy sú znakom nedostatku železa (chloróza), treba začať citrus hnojiť. Listy môžu v zime čiastočne opadať. KVETY: Biele, voňavé. PLODY: 6-10 cm dlhé, valcovité. Tvarom pripomínajú uhorku. Kôra je žltozelená, tenká a hrubá. Dužina žltozelená, s 5-8 segmenty. Šťava po narezaní plodu tryská von. Je kyslá, len s nepatrným obsahom sacharidov. S vysokým obsahom vitamínu C (82 mg / 100 g). Konzumujú sa čerstvé. REZ: Všeobecne nie je potrebné - podľa potreby je však možné skrátiť, prípadne presvetliť. Nové kvety sa začnú tvoriť až v nasledujúcom roku. PREZIMOVANIE: Nie je zimovzdorný. V zime rastlina potrebuje svetlé, ale chladnejšie miesto. Teplota v tejto miestnosti by mala byť okolo 10 °C až 15 °C. POZNÁMKA: Bohužiaľ, často sa na ňom vyskytujú vošky, preto obzvlášť v zime treba kontrolovať spodnú stranu listov.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené