Strapcovitá čučoriedka Réka
Strapcovitá čučoriedka Réka
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Strapcovitá čučoriedka Réka

Vaccinium corymbosum 'Reka' - Číslo tovaru 4414832
Obsah balenia:1 ks
Bobule pre zdravie s vysokým obsahom minerálnych látok, vitamínov a biologicky aktívnych látok. Jej veľké, sladké, voňavé plody rastú na dlhých strapcoch od začiatku júla. Ker má rýchly rast, je odolný, môže dosiahnuť výšku až 2 metre. V čase vegetácie prináša viac kilogramov ovocia. Veľké, pevné bobule sú dlho skladovateľné a vhodné ako na zmrazenie, tak i na prípravu lekváru či ovocnej šťavy. Chuť plodov je podobná chuti pravých lesných čučoriedok, nesfarbuje však zuby na modro. Tento druh čučoriedky zohráva dôležitú rolu v zdravej výžive. Sotva sa nájde iné ovocie, ktoré by obsahovalo toľko minerálnych látok, vitamínov a biologicky aktívnych látok, ako práve tieto plody. Konzumáciou čučoriedky môžete predísť viacerým chorobám; jej účinné látky sú uznávané aj v oblasti medicíny. Biele kvety s medovou vôňou, husté zelené letné lístie a na jeseň do červena sfarbené listy dodajú Vašej záhrade mimoriadnu ozdobnú kulisu. Úplne mrazuvzdorná! Pekne sa vyvíja v každej kvalitnej kyslej pôde. Najviac jej vyhovuje priepustná pôda s hodnotou pH okolo 5, čo môžete dosiahnuť pridaním kyslej rašeliny do zeminy. Čas dozrievania: júl – august. Samoopelivá. Dodávame silné, kontajnerované rastliny
12,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 150-200
Doba dozrievania júl začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 200 cm
STANOVISKO: Svetlé, slnečné (chránené pred silným priamym slnkom) – v bezprostrednej blízkosti by sa nemali nachádzať žiadne ďalšie dreviny, pretože čučoriedka je plytko koreňujúca a tvorí rozľahlé korene – nie je vhodná pre pestovanie v nádobách. PÔDA: Vyžaduje priepustnú, kyslú pôdu s obsahom rašeliny. HNOJENIE: Na jar pred rašením a behom tvorby plodov vždy raz špeciálnym hnojivom na čučoriedky. VÝŠKA: cca. 100 - 150 cm POTREBA MIESTA: cca. 1,50 – 2,00 metre LISTY: Bujný krovitý rast, listy oválne, zelené KVETY: Biele, od druhého roka, v máji – júni. DOZRIEVANIE: Júl / august, menšie než šľachtené čučoriedky, aróma ako lesné plody – zvonka modré vnútri. Biele, nesfarbuje zuby na modro. Voňavé plody rastú v strapcoch (podobne ako ríbezle), nie jednotlivo na vetvičkách. REZ: Bežne nie je potrebný, len veľmi staré výhonky odstrániť na jeseň blízko u pôdy a konár, ktorý je starší ako 4 roky vyrezať – odstrániť všetky výhonky, ktoré sa krížia alebo dotýkajú, dlhé výhonky skrátiť – u starších kríkoch si ponecháme 8 – 10 silných hlavných výkonkov. PREZIMOVANIE: Na jeseň sa listy sfarbia na červeno-žltú farbu, na konci jesene lístie opadá – obnoviť mulčovaciu vrstvu – rastlina stojí cez zimu holá – ako zimnú ohranu nahrňte ku koreňom zeminu poprípade zakryte čečinou.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené