Joly Berry čučoriedka vhodná aj do nádob
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Joly Berry čučoriedka vhodná aj do nádob

Vaccinium coryb. 'Jolly Berry Big Blue' - Číslo tovaru 4412996
Obsah balenia:1 ks
Táto nová, skoro kvitnúca, samosprašná odroda je skvelým doplnkom do vašej záhrady. Dorastá iba do výšky 1,5 m, každý rok bohato rodí. Pochádza z Nového Zélandu. Má veľké, tvrdé, chrumkavé a sladké guľaté plody. Nie je náročná na pestovanie, aj v menej kyslých pôdach sa jej darí. Ohnivo červená farba lístia na jeseň zvyšuje jej vzhľad. Má stredný, guľatý rast, môže sa pestovať v nádobe aj v zimnej záhrade.
16,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj, jún
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 100-150
Doba dozrievania júl začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 150 cm
STANOVISKO: Slnečné a chránené PÔDA: Humózna, mierne vlhká, priepustná a predovšetkým kyslá (optimálna hodnota pH 4 - 4,5, pôdu možno obohatiť rašelinou), zalievať vodou bez vápnika (dažďovou vodou). Ak nemáte k dispozícii dažďovú vodu, môžete vhodiť do vody na polievanie sáčok rašelinové drti a nechať cez noc ustáť. Odporúčame pôdu 2 - 3x do roka obohatiť rašelinou. Vhodné je aj mulčovanie (mulčovacou kôrou, popr. pokosenou trávou), aby ste znížili obsah vápna v pôde a udržiavali v nej vlhkosť. HNOJENIE: 2x skoro na jar, skôr ako vyrašia nové výhony a pri tvorbe plodov, špeciálnym hnojivom na čučoriedky, možno použiť aj hnojivo pre rododendrony. VÝŠKA: Asi 1 – 1,50 m POTREBA MIESTA: Asi 1,50 m RAST: Krovitý, vzpriamený, kompakný. Môže sa pestovať aj v nádobe. KVETY: Máj / jún od 2. až 3. roku pestovania, biele PLODY: veľké, pevné, gulaté so sladkou, jemne chrumkavou dužinou DOZRIEVANIE: Od polovice júla REZ: Staré výhonky občas na jeseň pri zemi odstrániť a konáre, ktoré sú staršie ako 4 roky, vyrezať - odstrániť všetky výhonky, ktoré sa krížia alebo dotýkajú. Dlhé výhonky skrátiť (presvetliť) - u starších kríkoch vždy ponechať 8 - 10 silných hlavných výhonkov. PREZIMOVANIE: Zimovzdorná, mulčovať.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené