Schizandra
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Schizandra

Schisandra chinensis - Číslo tovaru 4400142
Obsah balenia:1 ks
Čínske meno Wu-Wei-Zi, Schizandra je na našom podnebí síce raritou, v Ázii však patrí k tradične pestovaným rastlinám. Podľa čínskeho mena ju nazývajú aj "ovocím piatich chutí", lebo v nej cítiť naraz sladkú, kyslú, horkú, pálivú i slanú chuť. Pochádza z územia Japonska, Kórey a Číny. Rastlina s botanickým názvom Schisandra chinensis zohráva v tradičnej čínskej medicíne dôležitú rolu už takmer dvetisíc rokov. Čerstvé i vysušené plody schizandry sa v Číne používajú na liečbu mnohých chorôb. Čaj sa pripravuje nielen z plodov, ale i listov a výhonkov. Plody schizandry dozrievajú v septembri až októbri, už v máji Vás však potešia jej silno voňavé, biele alebo bledoružové kvety. Výška tejto plazivej rastliny môže dosiahnuť až 3 metre - odporúča sa vysadiť k opore na polotienisté miesto. Schizandra je úplne zimovzdorná, nevyžaduje mimoriadnu starostlivosť, nie je náchylná na choroby. Samosprašná. Dodávame silné rastliny v kontajneroch.
22,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj
Stanovisko polotieň
Výsadbová vzdialenosť (cm) 100
Doba dozrievania september začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300 cm
Stanovisko: Slnečné až polotienisté, svetlé Pôda: Humózna, vlhká ale priepustná Hnojenie: 1x na jar hnojivom na ovocné stromy Výška: Až 3 m Priestor na rast: 1,5 m² Výsadbová vzdialenosť: V rade: 1 m Rast: Popínavá rastlina, ktorá neskôr zdrevnatie, mladé výhonky vyväzovať. Opora na popínanie sa odporúča. Listy: svetlé zelené zbiehajúce sa do špičky Kvety: Máj/jún – júl. Svetloružové až krémové kvety, mierne voňajú. Na jednej rastline sa nachádzajú samčie aj samičie kvety. V prvom a v druhom roku pestovania rastlina len kvitne, od tretieho roku sa začínajú vytvárať samčie aj samičie kvety, takže je možné počítať s tvorbou plodou. Plody: Na mieste samičích kvetov, v strapcov podobne ako napr. ríbezle. Plody sú silno kyslé, a preto ich pred spotrebou najprv spracujte (šťavy, sirupy atď.) Plody dozrievajú v septembri a októbri. Rez: Nie je potrebný. Prezimovanie: Na jeseň sa lístie sfarbí do žlta a opadá. Rastlina je odolná proti zime, avšak v prvých rokoch sa doporučuje ochrana pred mrazom (mulčovať).
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené