Hlavoš západný, stromček
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Hlavoš západný, stromček

Cephalanthus occidentalis - Číslo tovaru 4402060
Obsah balenia:1 ks
Hlavoš je zaujímavá, opadavá drevina. Najpôsobivejšie sú kvety, ktoré majú guľovitý tvar priemere cca 3 cm. Kvetenstvo je zložené z drobných rúrkovitých, bielych kvetov, z ktorých vyčnievajú dlhé blizny. Vzhľadom pripomínajú morských ježkov. Kvety sú voňavé a lákajú motýle. Plody sú okrúhle, zelené. Kvitne na nových výhonkoch. Opadavé listy sú sýto zelené, oválne až elipsovité, lesklé a pevné stopkami. Rast je pomalý až stredne rýchly. Na jar, pred rašením skráťte minuloročne výhonky zhruba o 1/3. Podporíte tým zahustenie rastliny a kvitnutie. Vysádzajte na vlhké stanovište, do výživnej pôdy, ktorá má neutrálne až kyslé pH. Mrazuvzdorný do -29 ° C.
33,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia júl, august
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Farba bielá
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 100-200 cm
Jesenná farba lístia áno
STANOVISKO: slnečné až polotienisté, vlhké stanovisko, dobre porastie aj v podmáčanej pôde. PÔDA: Výživná, neutrálna až kyslá pH VÝŠKA: 100 cm HNOJENIE: Počas vegetácie hnojivom na okrasné rastliny. KVETY: Guľovité, veľmi nápadné, voňavé, lákajú hmyz. Priemer cca 3 cm, kvet je tvorený z jednotlivý drobných trubičiek čisto bielych kvetov, z ktorých trčia dlhé blizny. KVITNUTIE: júl - august, kvitne na nových výhonkoch. LISTY: sýto zelené s červenkastými stopkami, oválne, lesklé a pevné, opadavé REZ: tolerantný k rezu, možno dobre regulovať výšku, tvar i hustotu. Na jar tesne pred rašením skrátiť výhony o cca 2/3 dĺžky. PREZIMOVANIE: Plne mrazuvzdorný. Mladé rastliny odporúčame chrániť.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené