Obrovská Himalájska ľalia
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Obrovská Himalájska ľalia

Cardiocrinum giganteum - Číslo tovaru 5500745
Obsah balenia:1 ks
Obrovská ľalia - Himalájska ľalia. Rarita pochádzajúca z Číny patrí k druhom ktoré sa vyznačujú veľkým rastom. Za niekoľko rokov môže narásť až do 3 m výšky. Voňavé kvety sú krémovo biele s červeno-fialovým stredom.
33,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Február začiatok - August koniec

Už prijímame objednávky!

Doba kvitnutia júl, august
Stanovisko tieň, polotieň
Doba výsadby Február začiatok - August koniec
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 70
Voňavé áno
Farba bielá
Výška dospelej rastliny 100-300 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, kde sa nedrží voda – chránené pred dažďom PÔDA: Humózna, priepustná a vlhká, pozor na premokrenie HNOJENIE: Od jari do kvitnutia každé 4 týždne hnojivom na kvetinové cibule VÝŠKA: Po rokoch môže byť vysoká až 3 metre. Odporúčame pridať opornú tyč, aby nedošlo k zlomeniu. CIBULE: Obvod cibule cca 15 – 20 cm. Z cibule vyrastá ružica veľkých listov. Materská rastlina po odkvitnutí odumiera, množí sa dcérskymi cibulkami, ktoré kvitnú zhruba po 3 rokoch. VÝSADBA: Cibule sa vysádzajú nie hlboko, krycia vrstva zeminy by mala byť vysoká asi 5 – 10 cm. Výsadbová vzdialenosť medzi cibulami je približne 70 cm. KVETY: Krémovo-biele s červeno-fialovým stredom v tvare trúbky, príjemne vonia. Stonka dosahuje výšku až okolo 2 m. KVITNUTIE: Od júla do augusta. REZ: Odkvitnuté a uschnuté kvety odtraňovať PREZIMOVANIE: Zimovzdorná, pôdu je dobré na zimu zakryť slamou, lístím alebo čečinou. Skoro na jar chrániť nové výhonky pred jarnými prízemnými mrazmi.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené